Diabetes

Kosten
De kosten worden vergoed uit uw aanvullende verzekering bij zorgverzekeraar 'De Friesland'. De kosten van de diëtiste en de psycholoog worden vergoed uit de basisverzekering en worden daardoor verrekend met uw eigen risico.
Deelnemen?
Om deel te nemen aan het traject heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Met deze verwijsbrief kunt u zich bij ons aanmelden.
Afspraak maken?
Om een afspraak te maken met één van onze fysiotherapeuten kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Bilgaard. De contactgegevens vind u hier.


Wat houdt dit Leefstijl Programma in?
Het programma is een combinatie van beweging, voedings- en leefstijladvies, ontwikkeld voor mensen met diabetes.

Voorafgaand aan het programma wordt met u een persoonlijk intakegesprek gehouden. Onderdelen van deze intake zijn ook een algemene fitheidstest, een voedingsadvies en het vastleggen van uw persoonlijke doelstellingen.

Het beweegprogramma duurt 12 weken met 2 trainingen per week. Het hele programma staat onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut, een diëtiste en een fitnesstrainer/leefstijlcoach, waarbij wordt gewerkt aan het verkrijgen van een gezonde en plezierige 'nieuwe' levensstijl.